Als je te weinig ruimte hebt onder je bar, is het mogelijk om bier via een doorstroominstallatie te tappen. Door middel van koolzuurgas krijgt het bier dan de juiste schuimkraag en stroomt het naar de tapkraan. Om het bier op de juiste temperatuur te krijgen, stroomt het door rvs-spiraalvormige bierleidingen van ongeveer 20 meter in een koelwaterbak van ongeveer één graad Celsius. Altijd koud bier dus.
Kenmerken:
In detail:
Veiligheid
1. Koolzuurcilinders zijn onder hoge druk gevuld met vloeibaar koolzuurgas. De lucht in de ruimte waarin de koolzuurcilinders zich bevinden, moet regelmatig ververst worden. Bij een ruimte van minder dan 100m3 moet dit ten minste 4x per uur gebeuren. Als de luchtverversing minder dan 4 maal per uur plaatsvindt in een ruimte met een inhoud kleiner dan 100m3, of minder dan 2 maal in een ruimte groter dan 100m3, is het verplicht gebruik te maken van een gasdetectiesysteem om het koolzuurgehalte permanent te meten (zie wettelijk verplichte veiligheidsvoorzieningen kooldioxide = CO2). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Nederlandse koolzuurcentrale 046-4523512.
2. Het inademen van koolzuur in lage concentraties kan hoofdpijn veroorzaken. Bij hoge concentraties kan men het bewustzijn verliezen en kan verstikking optreden. Wanneer huid en/of ogen met koolzuur in aanraking komen, moet er minstens 15 minuten met water gespoeld worden. Evacueer bij ongewild vrijkomen van koolzuur de ruimte. Ventileer altijd de ruimte na het vrijkomen van koolzuur (zie veiligheidsvoorschriften koolzuur)
3. De maximale toegestane druk in het fust is 3 bar. Ideale opslagtemperatuur is 15 tot 20 graden. Stoot nooit tegen een fust en laat het fust nooit vallen.
Het fustendoorstroomsysteem wordt door onze Horeca Service afdeling geïnstalleerd. Ook verlenen wij advies en service op gebied van storingen, onderhoud en reiniging. U kunt voor de mogelijkheden hierover contact opnemen met uw accountmanager.