Ben je een grootverbruiker van bier? Dan is een tankbierinstalllatie de juiste keus. De biertanks worden rechtstreeks vanuit de tankwagen met koud bier gevuld. De tanks worden continu gekoeld. Daardoor blijft het bier 4 tot 6 weken houdbaar.
Dat koelen gebeurt in een koelcel of met een koelmantel. De tank wordt voorzien van een eenmalige kunststof zak, waarin het bier wordt gepompt. Hierdoor hoeft de tank aan de binnenzijde niet gereinigd te worden. Het bier in de tank staat onder persdruk van perslucht en stroomt met de juiste tapsnelheid via gekoelde leidingen naar de tapkraan. Je kunt dus grote hoeveelheden blijven doortappen en creëert door de constante frisheid een optimale bierbeleving voor uw gasten.
Kenmerken:
In detail:
Veiligheid
De maximale druk in de biertank is afgesteld op 3 bar. Bij een hogere druk treedt automatisch de hogedrukbegrenzer in werking en wordt de lucht afgeblazen. Sluit bij het afblazen de hoofdafsluiter en stel de druk in onder de 3 bar.
De kelderbierinstallatie valt onder het warenwetbesluit drukapparatuur categorie 3. Hij moet daarom voldoen aan het protocol Nederlandse Brouwers. Het is verplicht alle activiteiten volgens het protocol uit te laten voeren door gekwalificeerd en deskundig personeel van de eigenaar van de tankbierinstallatie.
De tankbierinstallatie wordt door onze Horeca Service afdeling geïnstalleerd. Ook verlenen wij advies en service op gebied van storingen, onderhoud en reinigingen. U kunt voor de mogelijkheden hierover contact opnemen met uw accountmanager.