Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Alcoholvrij  bier op de tap

Altijd vers en koud alcoholvrij bier direct uit het fust. Klinkt goed toch? Wij regelen het voor je. Het fust wordt gekoeld in de fustenkoelkast. Na opening van het fust blijft het bier tot 4 weken houdbaar. De fustenkoelkast wordt direct onder de tap geplaatst. Dankzij deze korte afstand is er weinig tapverlies. De handzame fusten van ongeveer 21 kg zijn bovendien gemakkelijk te verwisselen en door middel van koolzuurgas krijgt het bier de juiste schuimkraag.

Kenmerken:

  • Geschikt voor verbruik vanaf 1.000 liter per jaar.
  • Te gebruiken met handzame 20 liter fusten van ongeveer 21 kilo.
  • Variabele maatvoering koelkasten voor 2, 4, 6 of 8 fusten.
  • Aansluiting direct onder de tap en daardoor weinig tapverlies.
  • Een geopend fust is tot 4 weken houdbaar.
  • Reiniging van de bierleiding is niet nodig
  • Neem altijd de juiste hygiëne in acht volgens HACCP

In detail:

  • Lees voor gebruik altijd eerst de bijgeleverde gebruikers instructie.
  • Plaats het fust minimaal 24 uur in de koelkast voor het aansluiten.
  • Zorg dat de temperatuur van de koelkast tussen de 3 en 5 graden Celsius is.
  • Door de constante temperatuur is het niet nodig de tapdruk aan te passen per seizoen.
  • De tapdruk van het koolzuur op het hoofdventiel (direct na koolzuurfles) moet ingesteld worden op 3 bar. De tapdruk op het reduceerventiel moet ingesteld worden op 1,2 bar.
  • Het bier is makkelijk te tappen dankzij de lage uitstroomsnelheid.
  • Bij het afkoppelen van het fust verbreekt  automatisch het slangetje.
  • Het verwisselen van een slangetje en het fust doe je in minder dan 1 minuut.
  • Laat de tapinstallatie elke 4 x per jaar nakijken door een erkend bedrijf.

Veiligheid

1. Koolzuurcilinders zijn onder hoge druk gevuld met vloeibaar koolzuur. Cilinders met een inhoud groter dan 2 kilo moeten op een goed geventileerde  plaats worden opgeslagen of in een ruimte met een koolzuur detectiesysteem (nooit in direct zonlicht of bij een warmtebron). 

2. Het inademen van koolzuur in lage concentraties kan hoofdpijn veroorzaken. Bij hoge concentraties kan men het bewustzijn verliezen en kan verstikking optreden. Wanneer huid en/of ogen met koolzuur in aanraking komen, moet er minstens 15 minuten met water gespoeld worden. Evacueer bij ongewild vrijkomen van koolzuur de ruimte. Ventileer altijd de ruimte na het vrijkomen van koolzuur (zie veiligheidsvoorschriften koolzuur)

3. Volle en lege cilinders dienen altijd rechtop opgeslagen te worden en tegen omvallen gezekerd te worden met een beugel of ketting.

4. De fustenkoeling wordt door onze Horeca Service afdeling geïnstalleerd. Ook verlenen wij advies en service op gebied van storingen, onderhoud en reinigingen. U kunt voor de mogelijkheden hierover contact opnemen met uw accountmanager.