Altijd vers en koud alcoholvrij bier direct uit het fust. Klinkt goed toch? Wij regelen het voor je. Het fust wordt gekoeld in de fustenkoelkast. Na opening van het fust blijft het bier tot 4 weken houdbaar. De fustenkoelkast wordt direct onder de tap geplaatst. Dankzij deze korte afstand is er weinig tapverlies. De handzame fusten van ongeveer 21 kg zijn bovendien gemakkelijk te verwisselen en door middel van koolzuurgas krijgt het bier de juiste schuimkraag.
Kenmerken:
In detail:
Veiligheid
1. Koolzuurcilinders zijn onder hoge druk gevuld met vloeibaar koolzuur. Cilinders met een inhoud groter dan 2 kilo moeten op een goed geventileerde plaats worden opgeslagen of in een ruimte met een koolzuur detectiesysteem (nooit in direct zonlicht of bij een warmtebron).
2. Het inademen van koolzuur in lage concentraties kan hoofdpijn veroorzaken. Bij hoge concentraties kan men het bewustzijn verliezen en kan verstikking optreden. Wanneer huid en/of ogen met koolzuur in aanraking komen, moet er minstens 15 minuten met water gespoeld worden. Evacueer bij ongewild vrijkomen van koolzuur de ruimte. Ventileer altijd de ruimte na het vrijkomen van koolzuur (zie veiligheidsvoorschriften koolzuur)
3. Volle en lege cilinders dienen altijd rechtop opgeslagen te worden en tegen omvallen gezekerd te worden met een beugel of ketting.
4. De fustenkoeling wordt door onze Horeca Service afdeling geïnstalleerd. Ook verlenen wij advies en service op gebied van storingen, onderhoud en reinigingen. U kunt voor de mogelijkheden hierover contact opnemen met uw accountmanager.