Over Brugge Tripel
BRUGGE Tripel ondergaat een tweede gisting op fles. Tijdens de afvulling wordt een hoeveelheid suiker en gist toegevoegd die in de ‘warme kamer’ vergist tot alcohol en koolzuurgas. Daarom heeft BRUGGE Tripel een hoog koolzuurgehalte dat extra pit geeft aan het bier. De gistresten op de bodem van de fles beschermen het bier tegen oxidatie en dus tegen snelle veroudering van de smaak. Door de aanwezige gist evolueren de smaken nog met de tijd. Mede daarom is BRUGGE Tripel een echt bewaarbier.
Brugge Tripel 8,7% Vol. (fles) 8,5% Vol. (fust)
Het van oudsher Brugse stadsbier, krachtig en bitterzoet. BRUGGE Tripel heeft een mooie goudblonde kleur en een stevig, rotsachtig schuim dat een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig. Het geheim van het stadsbier is gelegen in de eigen samenstelling van het kruidenmengsel 'Gruut', dat haar smaak en aroma verrijkt..
Deze cider gaat goed samen met: gamba's, rood vlees, roodschimmel.
Het geheim van het stadsbier BRUGGE Tripel is gelegen in de eigen samenstelling van het kruidenmengsel ‘gruut’, dat haar smaak en aroma verrijkt. In Brugge werd al wie bier brouwde verplicht een ‘gruut’ te gebruiken en dat aan te kopen in het stedelijke kruidenhuis, ‘Gruuthuse’ genaamd. Jan van Brugge en zijn nazaten, die later Van Gruuthuse werden genoemd, kregen tot laat in de 16e eeuw het monopolie op de verkoop van het Brugse ‘gruut’. Terzelfdertijd werden taksen geheven ten voordele van de Graaf van Vlaanderen. In BRUGGE Tripel wordt deze middeleeuwse traditie verdergezet.
Om de zichtbaarheid van onze biermerken in de horeca te vergroten, beschikken wij over een uitgebreid assortiment aan POS materialen. Deze attributen helpen bij het aantrekken van gasten en ondersteunen bij de verkoop en het genereren van een hogere omzet. Zie hieronder een greep uit de POS materialen van Brugge Tripel. Benieuwd naar het gehele assortiment? Klik op de gele button en maak kennis met onze brouwerij.